Titta på Kunskapskanalen med VPN


Detta är bara ett litet urval av alla VPN TV kanaler vi erbjuder. Tryck på en flagga ovan för att se respektives lands TV kanal.Kunskapskanalen

Kunskapskanalen är en TV-kanal från Sveriges Television (SVT) och Utbildningsradion (UR) som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram och liknande. Kanalen sänder även sportevenemang och det är dessa som är kanalens mest sedda program.

Kanalen har haft mycket svårt att attrahera några större tittarskaror trots en omfattande distribution i samtliga operatörers basutbud. Kanalen kan idag ses av närmare 70% av befolkningen men hade 2014 en tittartidsandel på bara 1,0% och en daglig räckvidd på 3,8%. Tittartidsandelen kan jämföras med de kommersiella kanalerna med motsvarande profil (men som inte sänder sport), TV4 Fakta och Discovery Channel med 0,9% respektive 1,2%.

Kunskapskanalen distribueras idag i samtliga operatörers basutbud vilket gör att runt 70% av befolkningen har teknisk möjlighet att titta. Det betyder dock inte att de tittar i praktiken. Från början fick inte kabelnäten omvandla kanalen till analoga signaler, men detta ändrades efter ett par år då SVT förstått att kanalen hade försvinnande få tittare.

Från mitten av 2005 distribueras kanalen analogt i kabelnätens basutbud hos Com hem, UPC och Tele2Vision. De analoga sändningarna har inneburit en kraftigt ökad penetration, fullt jämförbar med den för TV3 och Kanal 5. Det samma gäller även SVT24 som också vuxit kraftigt i penetration sedan sommaren 2005. Kunskapskanalen sänds fritt i det digitala marknätet och i många kabelnät. Sändningarna via satellit från Viasat och Canal Digital kräver ett programkort men är i övrigt gratis.

Kritik riktades mot att kanalen inte var fritt tillgänglig i kabelnäten. Kabelbolagen motiverade sina avgifter med att de är tvungna att betala upphovsrättavgifter till Copyswede för att sända kanalen. Den 1 juli 2005 trädde ett avtal mellan SVT och UR samt Com Hem och UPC i kraft som innebar att Kunskapskanalen skulle sändas utan kostnad i kabelnät.

I september 2007 var dock ett stort antal hushåll - som tidigare varit kunder hos UPC - fortfarande tvungna att betala för att kunna se både Kunskapskanalen och SVT24, trots avtalen mellan Comhem och SVT respektive UR.

Kunskapskanalens sändningar finns även tillgängliga via SVT Play och UR Play.

 

Program

    Mera kultur

    Mera om världen

    Vetenskap

    Världen

    Television

    Mera historia

    Välfärdsstaten

    Mera vetenskap

    Mera natur

    Garagefilm

    Diktator eller morsa

    Living Room

 

Programledare

    Jarl Alfredius

    Nils Chöler

    Chris Forsne

    Ulrika Hjalmarson

    Marika Griehsel

    Andreas Ibohm

    Marie-Louise Kristola

    Carina Lindskog

    Lena Liljeborg

    Lena Malmström

    Emil Nikkhah

    Johan Pihlgren

    Keith Foster

    Isabella Grybe


Klicka här för att titta på kanalen!

Titta på Kunskapskanalen med VPN
Lägg till en TV-kanal

Här kan du skicka ett meddelande till oss om en TV-kanal saknas. Var vänlig att först titta igenom alla kanaler. Vi har de flesta redan i vårt system. Tryck på respektive flagga och land, där hittar du alla våra samlade kanaler.
Om du trots allt inte hittar din kanal, skicka gärna ett meddelande till oss.
Din förfrågan har skickats. Tack för ditt meddelande.

I vår VPN tjänst ingår Sverige plus 14 andra länder. Varför inte titta på Amerikansk TV.

Till skillnad från alla andra tjänster på marknaden, vill vi ge dig möjligheten att pröva vår VPN helt gratis utan någon som helst registrering eller bindningstid, Du kan streama alla svenska TV- kanaler, Amerikanska, Engelska, Tyska plus massor av andra länder på samma tjänst och pris. Allt du gör förblir helt anonymt då vi inte sparar några som helst data från ditt surfande. Du kan var helt säker på att det du gör ser inga andra. Vi rekommenderar att alltid använda vår proxy/VPN service när du är på Internt. Happy Surfing;)

Vad är VPN

VPN är en krypterad tunnel mellan två punkter på ett öppet nätverk. VPN-tunnlar används ofta av företag för att de anställda till exmpel säkert ska kunna ha tillgång till företagets nätverk hemifrån. Tunneln gör att ingen annan kan se innehållet som skickas även om trafiken går över det öppna internet. Internetleverantören kan se att data skickas och hur mycket, men inte vad informationen består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver en tjänst tillhandahållen från en dator. Tjänsten gör det möjligt att indirekt ansluta till ett nätverk genom andra nättjänster. När man ansluter begär proxyservern en anslutning, fil, eller annan resurs på en annan server. Proxyn svarar på nytt, genom att antingen ansluta till en specifik server eller från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för de som bor utomlands och därför oumbärligt dem vill fortsätta att ha kontakt med Sverige .

Med undantag dock. För faktum är att majoriteten av svensk webbsidor fungerar inte om du är bosatt eller befinner dig utanför Sveriges gränser. Precis som i en diktatur har man inte inte samma tillgång som vad alla andra i Sverige kan se. Det spelar ingen roll hur mycket man betalar, webbsidorna är fortsatt blockerade. Vi är helt enkelt bosatta på fel plats.

Så vad finns de för möjligheter att skaffa sig en svensk IP-adress, vad som behövs för kunna få tillgång till de förbjudna programmen?

Anonym på nätet

Dessvärre är du långt ifrån anonym på internet. De sidor du besöker tar förutom din ip-adress reda på vart du ärd ig, vilke sida du besökte innan, vad du har för webbläsare samt en hel del annat

För att anonymt surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat behöver du endast ladda VPN med ChillGlobal. Det är en smart- plugin och du kan prova helt gratis. VPN med ChillGlobal är den enklaste tjänsten i Sverige.

Med hjälp av Svensk VPN minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.