Titta på SVT2 med VPN


Detta är bara ett litet urval av alla VPN TV kanaler vi erbjuder. Tryck på en flagga ovan för att se respektives lands TV kanal.SVT2

Under 1960-talet hade frågan om en andra TV-kanal stötts och blötts. Flera modeller diskuterades, bland annat att lägga den nya kanalen i ett separat bolag, eller integrera den i den existerande kanalen. Lösningen blev att ha två separata kanalstrukturer inom samma bolag. TV 2 startade den 5 december 1969, en händelse som inom SVT har fått namnet kanalklyvningen".ökad konkurrens från kommersiella kanaler gjorde att den "artificiella" konkurrensen mellan Kanal 1 och TV2 uppfattades som överflödig.

Detta gällde i synnerhet Sveriges Televisions ledning, som lyckades genomdriva ett avskaffande av uppdelningen som verkställdes i januari 1996.Samtidigt bytte kanalen namn till SVT2 och den regionala kopplingen försvann. Istället kunde ett program sändas i vilken kanal som helst. En konsekvens därav var bland annat att Aktuellts 18-sändning flyttades frÂn SVT1 till SVT2 av tablåtekniska skäl.

2001 genomfördes en tablåförändring med det uttalade syftet att göra SVT1 till en bredare kanal och SVT2 mer nischad. Därför flyttades många publikstarka program från SVT2 till SVT1. Mest påtagligt var flytten av Rapport, men även bred underhållning som Expedition: Robinson flyttades till ettan. SVT2 fick istället sända nyhetstimmen med Aktuellt klockan 21.00.2003 förändrades tablån Återigen genom att den 70 minuter långa nyhetstimmen splittrades i två halvtimmesblock och en ny slot på en halvtimme bildades klockan 21.30. Samma år började också utsändningar av temalördagar där man fördjupade sig inom ett visst område, som ett alternativ till underhållningen i SVT1.

Den 10 januari 2005 försvann hallåorna från SVT2. Istället började korta filmer med förinspelade speakerröster användas. Oftast är det samma hallåa i SVT1 som är speakerröst i SVT2. Speakerrösterna i SVT2 spelas in dagtid och spelas därefter upp vid de olika programmen.Under 2008 började Eva Hamilton introducera an ny kanalstrategi där SVT2 hade ett tydligt fokus på kultur, samhälle, kunskap och fakta. Den 25 augusti 2008 flyttade SVT2:s förkvällsprogram mellan 18.00-19.30 till SVT1. Här ingår Rapports 18-sändning, de regionala nyhetssändningarna klockan 18.10 och 19.15, Kulturnyheterna samt Gokväll och fråga doktorn. Istället sänds kunskapsrelaterade program mellan 18.00-20.00, däribland frågesporten Vem vet mest?.Den 1 november 2010 började även SVT2 sända i HD. SVT2 HD sänder samma utbud som SVT2.

SVT2 är en del av Sveriges Televisions verksamhet och finansieras därigenom av den obligatoriska TV-licensen. 2009 är TV-avgiften i Sverige 2 076 kronor om året eller 173 kronor i månaden. Public service-bolagen SVT, SR och UR har en årlig budget p närmare 6,7 miljarder kronor. Det motsvarar 18,6 miljoner kr per dygn.SVT2 omfattas av samma avtal om distribution som omfattar SVT1. Från början fick SVT2 inte plats i det digitala marknätet, men redan innan sändningarna hade startat utökades sändningsutrymmet och det blev plats även till SVT2. Utmärkande för SVT2 är att det är tekniskt möjligt att dela upp kanalen p elva regioner. Det möjliggjorde utsändning av regionala nyheter. SVT1 saknade den möjligheten i det analoga nätet.SVT2:s programutbud är i regel mer nischat än SVT1:s. Bland annat sänds de flesta kulturprogrammen, program riktade till minoriteter såsom finsktalande, samer och hörselskadade, vissa samhällsprogram, en del independentfilm samt Utbildningsradions kvällssändningar i SVT2. UR:s förmiddagssändningar på vardagar i SVT1 flyttades från den 18 januari 2010 till SVT2 för att morgonprogrammet Gomorron Sverige utökade sin programtid.

Den 5 mars 2012 infördes ny grafik för SVT1, SVT2, SVT24 och Kunskapskanalen som skapats av New York-byrån Trollbäck + Company. I samband med detta började man istället med förinspelade röster, prata live innan programmen. Ljudföretaget Antfood, också New York-baserat, skapade musik för alla kanalerna.

Några av SVT2:s mest populära program är A-ekonomi, Agenda (21.15 sön), Aktuellt (21.00 sön-fre), Babel (20.00 sön), Hockeykväll (22.10 tors), Stina om?, Studio Pop, Sången är din, Vem vet mest? (19.00 mån-fre), Vetenskapens värld (20.00 mån), samt Vetenskapsmagasinet.


Klicka här för att titta på kanalen!

Titta på SVT2 med VPN
Lägg till en TV-kanal

Här kan du skicka ett meddelande till oss om en TV-kanal saknas. Var vänlig att först titta igenom alla kanaler. Vi har de flesta redan i vårt system. Tryck på respektive flagga och land, där hittar du alla våra samlade kanaler.
Om du trots allt inte hittar din kanal, skicka gärna ett meddelande till oss.
Din förfrågan har skickats. Tack för ditt meddelande.

I vår VPN tjänst ingår Sverige plus 14 andra länder. Varför inte titta på Amerikansk TV.

Till skillnad från alla andra tjänster på marknaden, vill vi ge dig möjligheten att pröva vår VPN helt gratis utan någon som helst registrering eller bindningstid, Du kan streama alla svenska TV- kanaler, Amerikanska, Engelska, Tyska plus massor av andra länder på samma tjänst och pris. Allt du gör förblir helt anonymt då vi inte sparar några som helst data från ditt surfande. Du kan var helt säker på att det du gör ser inga andra. Vi rekommenderar att alltid använda vår proxy/VPN service när du är på Internt. Happy Surfing;)

Vad är VPN

VPN är en krypterad tunnel mellan två punkter på ett öppet nätverk. VPN-tunnlar används ofta av företag för att de anställda till exmpel säkert ska kunna ha tillgång till företagets nätverk hemifrån. Tunneln gör att ingen annan kan se innehållet som skickas även om trafiken går över det öppna internet. Internetleverantören kan se att data skickas och hur mycket, men inte vad informationen består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver en tjänst tillhandahållen från en dator. Tjänsten gör det möjligt att indirekt ansluta till ett nätverk genom andra nättjänster. När man ansluter begär proxyservern en anslutning, fil, eller annan resurs på en annan server. Proxyn svarar på nytt, genom att antingen ansluta till en specifik server eller från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för de som bor utomlands och därför oumbärligt dem vill fortsätta att ha kontakt med Sverige .

Med undantag dock. För faktum är att majoriteten av svensk webbsidor fungerar inte om du är bosatt eller befinner dig utanför Sveriges gränser. Precis som i en diktatur har man inte inte samma tillgång som vad alla andra i Sverige kan se. Det spelar ingen roll hur mycket man betalar, webbsidorna är fortsatt blockerade. Vi är helt enkelt bosatta på fel plats.

Så vad finns de för möjligheter att skaffa sig en svensk IP-adress, vad som behövs för kunna få tillgång till de förbjudna programmen?

Anonym på nätet

Dessvärre är du långt ifrån anonym på internet. De sidor du besöker tar förutom din ip-adress reda på vart du ärd ig, vilke sida du besökte innan, vad du har för webbläsare samt en hel del annat

För att anonymt surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat behöver du endast ladda VPN med ChillGlobal. Det är en smart- plugin och du kan prova helt gratis. VPN med ChillGlobal är den enklaste tjänsten i Sverige.

Med hjälp av Svensk VPN minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.