Barn och sociala medier- surfa tryggt med svensk VPN

Internet kan vara en farlig plats för de små, även som vuxen står du inför säkerhetsrisker online varje gång du loggar in men våra är barn är ännu mer utsatta för falska löften och hot!

Men cyberkriminella finns på nästan alla webbplatser och sociala nätverk, särskilt social medier som Facebook och Instagram. Att hålla dina barn trygga på Internet och sociala medier är helt enkelt resultatet av hur bra vi förklarar farorna som kan lurka i alla hörn av cyberspace. Med svensk VPN surfar dina barn tryggt online

Tips för säker användning av sociala nätverk med  svensk VPN:

Föräldrar måste lära sig först

Föräldrar måste först och fränst lära sig och undersöka vilka sociala medier  som är lämpliga för barn och hur de faktiskt  fungerar. Även en bra VPN-tjänst kan inte skydda mot alla hot barn stor för online. Det är viktigt att förstå skillnaden mellan Snapchat och Instagram, för varje nätverk har olika fördelar och risker.

Åldersbegränsning

Tänk på att nästan alla sociala medier kräver en lägsta minimiålder, och det har naturligtvis sin förklaring. Åldersgränsen för WhatsApp 16 år och Facebook, Instagram och Twitter är 13 år. För de flesta andra sociala mediekanaler är åldersgränsen landsspecifik. Dina barn bör vara medvetna om i vilken ålder de för börja ha tillgång till sociala medier. Som tur är har Svensk VPN ingen som helst åldersbegränsning!

Datorns placering i hemmet

Undvik datorer, laptops och surfplattor i sovrummet. Genom att placera alla enheter på en central plats i  ditt hem, som t.ex  vardagsrummet eller köket, så får du automatiskt en bättre överblick av dina barns online-aktiviteter samt hur mycket  tid som spenderas framför en skärm.  

Sätt tydliga regler för sociala nätverk

Barn måste ha tydliga  regler för att använda sociala medier, även när en VPN-tjänst används. Som förälder måste du först bestämma hur mycket skärmtid per dag dina barn faktiskt är tillåtna. Ett fullständigt förbud är kanske inte att rekommendera, då Internet och sociala medier numera nästan ingår i vardagen. Men en tidsgräns är lämpligt. Ta en titt på Svensk VPN olika paket-erbjudanden!

Informera om risker med sociala medier

Barn (och tonåringar) har oftast ingen förståelse om hur lätt det är att få tillgång till information på sociala medier. Även om en VPN-tjänst används är de sårbara på Internet. Det är också otroligt viktigt att ha en diskussion om vad för effekt ord i inlägg online kan ha. Den viktigaste delen av föräldrahandledning för sociala medier online är därför faktiskt  att berätta hur dina barn kan få andra att känna sig av vad de har postat och vad för konsekvenser det kan få.

Ha koll på privata inställningar

Hitta en balans mellan kontroll och support. Kontrollera sekretessinställningarna regelbundet och tillåta att så lite information som möjligt är synligt. Ett offentligt telefonnummer eller ens en adress har inget att göra på Facebook & Co. Det är en hårfin gräns mellan att ge dina barn för mycket frihet på sociala medier  till att övervaka varje steg på Facebook. Vi rekommenderar därför att du också installerar en VPN-tjänst som döljer ditt barns faktiska plats online.

Andra riktlinjer för sociala medier och varför du ska använda Svensk VPN kan du läsa om här!

Svensk VPN gör Internet säkert för både föräldrar och barn. Med svensk VPN installerad ser det ut som att du surfar från en annan plats och ingen har tillgång till din personliga information online. Du är 100% skyddad när du använder offentlig WiFi för att uppdatera sociala medier eller titta på svensk TV utomlands. Ladda ner Svensk VPN GRATIS här!

Gillade du bloggen? Kolla in och GILLA Svensk VPN på Facebook


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)