Bra att veta om Svensk VPNSäkert Wi-Fi med Svensk VPN


Många tänker inte på att deras Wi-Fi-nätverk hemma även kan vara en källa till oro när det gäller att skydda sitt privatlive online. Man oroar sig över mobilen eller att datorn kan hackas medan man är ansluten till Internet offentligt. Men de flesta tänker inte på är sitt trådlösa nätverk hemma.Sanningen är att en hacker kan få tillgång till dina konfidentiella filer väldigt enkelt genom att bara vara inom räckvidd av ditt eget Wi-Fi. Här analyserar Svensk VPN tre sätt att hindra hackare från att ansluta till ditt Wi-Fi hemma och stjäla din data.

Rikta Wi-Fi signalen

Det flesta trådlösa routrar hemma är omnidirektionella, vilket innebär att de sänder Wi-Fi-signalen i alla riktningar. Det här är viktigt för de flesta användare eftersom man vill ha samma signalkvalitet oberoende av var man är i förhållande till routern när man är hemma. Det finns dock två sidor av myntet då en omnidirektionell router också kan sända Wi-Fi signalen ut ur ditt hem. Vilket till exempel låter en hacker få tillgång till signalen sittandes i en bil nära ditt hus.

Vissa tillverkare erbjuder antenner som kan anslutas till routern och endast sända signalen i en specifik riktning. Om din router är nära en yttervägg, kan du rikta signalpunkten inåt till resten av huset och bort från utsidan. Vilket avsevärt minskar området där man kan ansluta till Wi-Fi utanför ditt hem. 

Välj vilken kanal

Om du bor i ett komplex med många Wi-fi anslutningar, till exempel ett studenthem eller ett lägenhetshus, kan valet av trådlösa kanaler vara en extra kontroll för att hålla ditt Wi-Fi-skyddat. Det finns totalt 16 trådlösa kanaler där en router kan överföras. De flesta routrar kommer med en automatisk inställning, vilket innebär att den kommer att sända på den kanal med minst personer anslutna. Detta är såklart att föredra för signalkvalitet, men du kan medvetet konfigurera din router till en kanal med många användare istället så att en hacker inte kan ansluta till ditt Wi-Fi. Det här försämrar naturligtvis signalkvaliteten på alla dina enheter, så du måste se till att befinna dig fysiskt nära routern eller ansluta via kabel istället.

Den vita listan över MAC-adresser

En mycket effektiv metod för att skydda ditt Wi-Fi-nätverk är att använda den vita listan med MAC-adresser. Varje trådlös enhet har sin egen unika MAC-adress, vilket är ett serienummer som identifierar routern. Den enkla lösningen här är att endast tillåta MAC-adresserna på de enheter som du äger att ansluta till routern. Vilket man gör genom en avancerad administrativ konfiguration i routern. Anslut alla dina enheter till Wi-Fi, ta reda på vad dina MAC-enheter ”heter” via routerns kontrollpanel (de kommer att indikera sig som "Active Connections") och konfigurera routern att blockera alla förutom dessa adresserna. Nackdelen här är att du måste lägga till MAC-adressen en och en för varje ny enhet manuellt innan du kan ansluta. 

Att skydda sitt trådlösa nätverk är ett viktigt steg för att skydda sin integritet online. Följ vår tips för att förhindra att hackare etablerar sig i ditt nätverk. Med Svensk VPN surfar du 100% anonymt online oberoende var du befinner dig. 

Vad väntar du på? Ladda ner Svensk VPN idag och skydda ditt nätverk från olaga intrång. Installationen av Svensk VPN är otroligt enkelt och tar mindre än 20 sekunder. Du kan läsa mer om ChillGlobal och alla dess fantastiska funktioner som till exempel tillgång till ALL Svensk TV utomlands här!


Prova vår VPN - Alltid 20h gratis i månaden

- Svensk VPN Gratis- Vilken VPN är bäst 2023
- Installera svensk VPN på 20 sekunder
- Sveriges billigaste VPN - alltid 20 timmar gratis
- Svenska TV kanaler med vår VPN
- Säkert Wi-Fi med Svensk VPN

I vår VPN tjänst ingår Sverige plus 14 andra länder. Varför inte titta på Amerikansk TV.

Till skillnad från alla andra tjänster på marknaden, vill vi ge dig möjligheten att pröva vår VPN helt gratis utan någon som helst registrering eller bindningstid, Du kan streama alla svenska TV- kanaler, Amerikanska, Engelska, Tyska plus massor av andra länder på samma tjänst och pris. Allt du gör förblir helt anonymt då vi inte sparar några som helst data från ditt surfande. Du kan var helt säker på att det du gör ser inga andra. Vi rekommenderar att alltid använda vår proxy/VPN service när du är på Internt. Happy Surfing;)

Vad är VPN

VPN är en krypterad tunnel mellan två punkter på ett öppet nätverk. VPN-tunnlar används ofta av företag för att de anställda till exmpel säkert ska kunna ha tillgång till företagets nätverk hemifrån. Tunneln gör att ingen annan kan se innehållet som skickas även om trafiken går över det öppna internet. Internetleverantören kan se att data skickas och hur mycket, men inte vad informationen består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver en tjänst tillhandahållen från en dator. Tjänsten gör det möjligt att indirekt ansluta till ett nätverk genom andra nättjänster. När man ansluter begär proxyservern en anslutning, fil, eller annan resurs på en annan server. Proxyn svarar på nytt, genom att antingen ansluta till en specifik server eller från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för de som bor utomlands och därför oumbärligt dem vill fortsätta att ha kontakt med Sverige .

Med undantag dock. För faktum är att majoriteten av svensk webbsidor fungerar inte om du är bosatt eller befinner dig utanför Sveriges gränser. Precis som i en diktatur har man inte inte samma tillgång som vad alla andra i Sverige kan se. Det spelar ingen roll hur mycket man betalar, webbsidorna är fortsatt blockerade. Vi är helt enkelt bosatta på fel plats.

Så vad finns de för möjligheter att skaffa sig en svensk IP-adress, vad som behövs för kunna få tillgång till de förbjudna programmen?

Anonym på nätet

Dessvärre är du långt ifrån anonym på internet. De sidor du besöker tar förutom din ip-adress reda på vart du ärd ig, vilke sida du besökte innan, vad du har för webbläsare samt en hel del annat

För att anonymt surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat behöver du endast ladda VPN med ChillGlobal. Det är en smart- plugin och du kan prova helt gratis. VPN med ChillGlobal är den enklaste tjänsten i Sverige.

Med hjälp av Svensk VPN minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.